NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019

NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019-

The NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019, NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019 will guide to know what answer on the exam day NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019 ……The Nigerian police force is saddled with the responsibility of safe guarding and protecting the  lives and properties of the citizens of any nation.

The Nigerian Police Force Salary and Allowance

 

NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019
NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019

Here Is The NPF Exam Past Questions and Answers 2018-2019

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?

ANSWER: 1930

 

2) What are the objective of Nigeria Police Force?

ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment .

 

3). What is the Nigeria police force motto?

ANSWER: the police are your friends

 

4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?

ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun

 

5) Who is the present Chief of Defence Staff?

ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

 

6). What is the full meaning of NPF?

ASWER: Nigeria Police Force

 

7). What is the full Meaning of IGP?

ANSWER: Inspector General of Police

 

8). Who is the current Senate president of Nigeria?

ANSWER: Sen. Bukola Saraki

 

9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?

ANSWER: 1986

 

10). When did Nigeria got her independeence?

ANSWER: 1 october 1960

 

Nigerian Army Salary and Allowance 2018 | How Nigerian Soldiers Earn Monthly

 

11). Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?

ANSWER:

i). The Police service Commision(PSC)

ii). Ministry of police affairs

iii). The Nigeria police council(NPC)

 

12). When did Nigeria become a Republic?

ANSWER: 1 october 1963

 

13). What is the staff strength of Nigeria police force?

ANSWER: 371,800 officers

 

14). Name the 7 area Commands of Nigeria police force?

ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

 

15). what year did Nigeria civil way started and ended?

ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970

 

16). who is the first Executive president of Nigeria?

ANSWER: Alh. Shehu Shagari

 

Current NYSC Allowance For All States In Nigeria

 

17) Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?

ANSWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959

 

18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?

ANSWER: Yakubu Dogara

 

19) what is the Current population of Nigeria?

ANSWER: 183 million

 

20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet

 

21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999

jobspulla1991

leave a comment

Create Account



Log In Your Account